Grote bestanden

U probeert gegevens op te slaan op uw computer, maar ontdekt plotseling dat uw harde schijf bijna vol is. Klinkt vertrouwd in de oren? In dit geval kunt u misschien grote bestanden vinden en verwijderen die u niet nodig hebt, en we gaan u daarbij helpen.

Het automatisch zoeken naar grote bestanden is standaard ingeschakeld. Als u het programma bijwerkt vanaf een eerdere versie, blijft de waarde van de optie behouden.

Indien ingeschakeld, wordt de zoekopdracht eenmaal per week uitgevoerd in de mappen van de gebruiker. Standaard betekent dit bestanden die groter zijn dan 1 GB. Als met de zoekopdracht bestanden van de ingestelde grootte worden gevonden, geeft het programma een melding weer. De melding kan u naar het venster met zoekresultaten brengen.

Automatisch zoeken naar grote bestanden inschakelen:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Ga naar het gedeelte Prestaties.
  3. Klik in het blok Grote bestanden op Instellingen.
  4. In het venster dat wordt geopend, selecteer het Grote bestanden selectievakje.

Ga als volgt te werk om grote bestanden op uw computer te vinden en te verwijderen:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Ga naar het gedeelte Prestaties.
  3. In de vervolgkeuzelijst Bestanden groter dan van het gedeelte Grote bestanden speficifeert u de grootte van de bestanden die u wil vinden, bijvoorbeeld > 1 GB.
  4. Selecteer een specifieke map voor uw zoekopdracht of laat de standaardwaarde achter Gebruiker's mappen.
  5. Klik op de knop Zoeken.

De zoekopdracht wordt uitgevoerd en het venster Grote bestanden wordt geopend. Het toont een lijst van de gevonden grote bestanden. U kunt de bestanden sorteren op bestandstype. Selecteer hiervoor een bestandscategorie, bijvoorbeeld Afbeeldingen.

Sommige bestanden kunnen worden gemarkeerd als Bestanden die je aandacht nodig hebben. Deze bestanden kunnen belangrijke gegevens bevatten, zoals e-mails, back-ups of versleutelde mappen. Het verwijderen van deze bestanden kan de werking van geïnstalleerde programma’s beïnvloeden.

6. U kunt bestanden toevoegen aan de lijst met uitzonderingen, zodat het programma deze overslaat bij het zoeken naar grote bestanden. Om dit te doen, selecteer de bestanden die u nodig heeft en klik op Toevoegen aan uitzonderingen.
  7. Voer de volgende acties uit:
    • Selecteer het vakje Alles selecteren als u alle bestanden wil verwijderen en klik op de knop Verwijderen.
    • Vink anders de selectievakjes naast specifieke bestanden aan en klik op de knop Verwijderen.

De geselecteerde bestanden worden van uw computer verwijderd.